Målene for bæredygtig udvikling
Verdensmålene for bæredygtig udvikling består af 17 mål og skal frem til 2030 sætte kursen mod en mere bæredygtig udvikling – økonomisk, socialt og miljømæssigt.
Tusass arbejder med bæredygtighed ud fra et forretningsdrevet princip. Det betyder at de tiltag, vi igangsætter både skal skabe værdi for det samfund, vi alle er en del af, men også skabe værdi for den forretning vi driver.
Vi har identificeret 4 primære verdensmål, som vi arbejder ud fra.
Bæredygtigheds-politikker og medlemskaber
Som medlem af UN Global Compact forpligter Tusass sig til at tage ansvar i henhold til de 10 principper inden for menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og anti-korruption. Derudover er Tusass medlem af CSR Greenland og Transparency International Greenland, der ligeledes arbejder for at fremme ansvarlighedsagendaen i Grønland.
Det digitale uddannelsesløft
Det digitale uddannelsesløft
En vej til udvikling og læring
Vi sætter fokus på at understøtte børn og unges udvikling gennem projekter i et digitalt perspektiv og styrke næste generation med skaberkompetencer i en stadig mere digital verden. Børn og unge skal ikke kun være superbrugere af de digitale løsninger, de skal selv være skabende og innovative med teknologi, der er helt central for samfundets udvikling.
Tusass arbejder i øjeblikket med følgende projekter i forbindelse med det digitale uddannelsesløft:
Coding Class - Lær at kode med Tusass
Tusass tilbyder alle skoler et undervisningsforløb for 8. klasser der handler om, at elever skal lære at kode kreative spil. Eleverne bliver styrket i designprocesser og kodning, gennem analyse af problemstilling, innovation, samarbejde og præsentationsteknik.
Undervisningsforløbet gennemføres af en læringskonsulent med stærke kompetencer indenfor innovation, teknologi og skaber kompetencer hos børn og unge.
For mere information om vores Coding Class undervisningsforløb, kontakt Teamleder for Coding Class, Tanja Møller på tanja@tusass.gl
Coding Class Mesterskab
Hvert år arrangerer Tusass Coding Class Mesterskaber for de klasser, som har været igennem et Coding Class forløb på deres skole.
Johannes Blidstrand fra Qaqortoq vandt Coding Class mesterskabet i Grønland i 2021, samt ’Kodeprisen’ ved Den Virtuelle Coding Class finale i Danmark.
Aviana Bisgaard og Aputsiaq Bernth-Abelsen fra Nuuk vandt Coding Class mesterskabet i 2022 og i 2023 gik førstepladsen til Kim og John Knudsen fra Qassiarsuk.
Ivinnguaq Petersen og Arnarissoq Aviaaja Jensen fra Ilulissat vandt mesterskabet i 2024, samt ’Publikumsprisen’ ved Coding Class finalen i Danmark.
Kodning i fritiden
I samarbejde med Coding Pirates Danmark, giver vi muligheden for, at børn og unge kan komme og kode og være kreative med teknologien i deres fritid.
For mere information om vores fritids arrangementer, kontakt Teamleder for Coding Class, Tanja Møller på tanja@tusass.gl
Virtual Reality på GUX
I samarbejde med SiliconHagen og GUX i Nuuk har vi deltaget i et pilotprojekt om Virtual Reality (VR), hvor der er udviklet VR-materiale til gymnasiefagene matematik og kemi. Formålet er at integrere VR-teknologi som et supplement til undervisningen og skabe nye muligheder for engagement, læring og problemløsning for både elever og undervisere.
Teknologiforståelse for lærerstuderende
I samarbejde med Institut for Læring og Center for Undervisningsmidler v/ Future Classroom Lab, har vi bidraget til et forsøgsmodul, der fremadrettet skal udvikle et fag om teknologiforståelse på Ilinniarfissuaq, der styrker fremtidens lærere til at kunne undervise med udgangspunkt i teknologiforståelse.
Klima og miljø
Vi arbejder mod en grønnere produktion og drift. Det betyder bl.a. at vi investerer i etablering af vind- og solenergi på flere af vores ødesites. Både for at minimere afhængigheden af fossile brændstoffer til driften, men også for samtidig at reducere udledning af Co2. Det giver os ikke kun en mere klimavenlig drift, det giver os samtidig en forhøjet leverancesikkerhed og bedre effektivitet til gavn for Grønland og næste generation.
– CEO, Toke Binzer
Det er Tusass' ambition at anvende bæredygtig energi som primær energikilde, dér hvor det er muligt og giver miljømæssig og forretningsmæssig mening.
Der er derfor løbende fokus på at udvikle, teste og afprøve nye metoder, så vi kan øge andelen af vedvarende energi på vores sites. Energiforbrug indgår som en fast del af vores overvejelser når vi udvælger nye teknologi. Sideløbende med projekterne skal vi have fundet den bedste metode til rapportering på klima og miljø.
Politikker